Cars,

Az egyenáramú villanymotor működése

0
megosztás

Egyenáramú villanymotorokat évek óta használnak ipari alkalmazásokban. Ezek az egyenáramú villanymotorok használhatók például konvejerekkel, extruderekkel, felvonókkal, tengeri alkalmazásokkal, anyagmozgatással, papíralkalmazásokkal, műanyagalkalmazásokkal, gumialkalmazásokkal, acélalkalmazásokkal, és textilipari alkalmazásokkal is.

Az egyenáramú villanymotor főbb összetevőit a keret, a tengely, a csapágyak, az armatúra, a kommutátor, a kefe, az összeszerelés és a main.field.windings adják. A standard egyenáramú villanymotor két fő formában áll rendelkezésre. Az egyik a seb területén, általában az állórészen, ahol a motor mágneses fluxusát a gerjesztő tekercsben vagy a mezőben áramló áram szabályozza.

A másik az állandómágnes, ahol pedig a motor mágneses fluxusa olyan állandó mágnesekkel jön létre, melyek ívelt felületűek. Ennek köszönhetően állandó légrést hoznak létre a rotoron található hagyományos armatúrához. És mi adja az egyenáramú villanymotor nyomatékát? A mágneses mező, vagy a tekercselés, vagy a mágnesek és az armatúra tekercsében áramló áram.

Az armatúra áramát kapcsolja egyik tekercsről a másikra a mechanikus kommutátor működése, így őrizve meg az áram relatív helyzetét a terepre. Ezáltal pedig független nyomatékot eredményez a forgórész helyzetétől. Egyenáramú villanymotorokért, és más hajtóművekért nézzen körül a dcmotor.hu oldalán, ahol gyors kiszállítással és rugalmas kiszolgálással számolhat!