Home,

Hogyan készíthetünk kerítés elemekből kaput házilag?

0
megosztás

Egyedi kapuk készítése során az első lépés az lehet, hogy felmérjük és megvásároljuk a szükséges hozzávalókat, alapanyagokat. Ilyenek lehetnek például a zártszelvények, 3D táblás kerítés elemek, tartóoszlopok, a festék és a különböző ehhez szükséges szerszámok és fogyóeszközök.

Elsőként a megvásárolt 40x40x2,5 mm-es zártszelvények méretreszabása és a kapukeretek összeállítása következik hegesztés útján. Ehhez szükséges lehet előtte megfelelő mennyiségű hegesztő elektródát beszerezni, amennyiben nem rendelkezünk védőgázas hegesztőgéppel, mert abban az esetben megfelelő mennyiségű hegesztő huzalra lesz szükség, illetve védő gázpalackra.

A hegesztés után a hegesztett varratok szabályozása következik köszörüléssel. A lényeg az így kapott kerítés elemeknek az esetében, hogy a köszörülés során a hegesztett varrat egy szintbe kerüljön a zártszelvény oldalsíkjának felületével.

Ezután a rozsdásodás elleni kémiai kezelés és védőfestés következik tetszőleges színű, gyorsan száradó festékkel.

A tartóoszlopok földbe való rögzítése után felhegeszthetjük a kapusarkakot, ami után már felszerelhetjük rá a kapu keretét is. A munka könnyebbé tétele érdekében hagytuk mostanra a 3D táblás kerítés elemek rögzítését a felszerelt kapu-keretekre. Ezen kerítés elemeknek a rögzítése történhet tetszés szerint csavarozással vagy hegesztéssel is.

Végső soron a kapuzár felszerelése maradt hátra, amely a kerítés elemek egyik legfontosabb része lehet. Emellett fontos még a kapu botlasztó elemének a rögzítése a földbe, és a tolózár rögzítése kapura.

Ilyen módon, bárki által könnyen beszerezhető kerítés elemekből, egy kis hozzáértéssel, egyéni kaput készíthetünk házilag.