Home,

Időjárás és a napvitorla

0
megosztás

Aki napvitorlát vásárol, annak érdemes kellő gondot fordítani rá. A napvitorla ki van téve az időjárás viszontagságainak, és ugyan vannak ilyen-olyan masszív meg időjárásálló tulajdonságai a jobb kiszerelésnek, ez nem jelenti azt, hogy mindent kibír.

Eleve adottak azok a hónapok, amikor fel lehet állítani a napvitorlát, tavasztól őszig. Nem a téli hidegre lett kitalálva a napvitorla, ezért azzal ne is kísérletezzünk, hogy vajon fagyálló-e, és hogy reagál a havazásra. Ahogy beköszönt a már ridegebb őszi időjárás, mindenképp érdemes leszedni időben a napvitorlát, és gondosan tárolni. Még egy alapvetően masszívabb gyártmányt sem szabad kitenni a hevesebb esőzéseknek, nem beszélve a havazásokról, és a jeges telekről.

A nagyobb mennyiségű csapadék alatt, legyen szó akár esőről, akár hóról, károsodhat. Ráadásul a tartós nedvesség, párás és szellőzésmentes közeg hatására még penészedés is elindulhat rajta, vagy akár algásodás. Ezek pedig mind minőségromlást jelentenek a felületén és az anyagán. Amikor pedig erős szélviharok kerekednek felül, erősen ajánlott a leszerelésük, mivel mind az anyagban, mind pedig a felfüggesztésben kárt tehet a szél.

Főleg, ha nem kellően stabil a rögzítése. Érdemes időt és energiát szánni arra, hogy időben leszereljük, kimossuk, és tavaszig megfelelő helyen tároljuk, hogy aztán épségben vehessük újra elő a következő évben, és élvezhessük, hogy sikerült megőrizni állagát és minőségét. Vásárlásért nézzünk körül a napvitorlaland.hu oldalán!