Szépségápolás,

Mi minden szól a szappan mellett?

0
megosztás

Akik szeretnének nagyobb hangsúlyt fektetni a bőrápolásra, azoknak érdemes folyamatosan képezni magukat a témában. Mindig jöhet valami új információ, amit beépítve bőrünk még hálásabb lehet, ezért ezeket nem érdemes elaprózni. A bőrünk nagyon fontos védő és légző részünk, megérdemli a törődést és a befektetett energiát, figyelmet.

A bőrápolás alapvető részét képezi a fürdés. Nemcsak a kenceficék használata, hanem a fürdés során megválasztott tisztító termékek vásárlása is már fontos kérdés. A klasszikus szappan, avagy tusfürdő versenynek még nincs vége. A tusfürdő modernebb fürdő eszközünk lett, a szappan sokszor régiesnek tűnik, mégis érdemes figyelmet szentelni a szappan korszerűsödésének is, ugyanis ma már számos bio, természetes, natúrkozmetika verzió érhető el a piacon. A megfelelő piacon, persze.

Törjünk ki tehát a szappanokról alkotott maradi elképzelésekből, és frissítsük ismereteinket, hiszen számos érv szól a használatuk mellett. Például, a megfelelő termék kiválasztása során nem fog a bőrünk kiszáradni, ellentétben a tévhitekkel. Nem érdekes, hogy a tusfürdők használata után nem győzzük testápolóval kenni bőrünket, hogy ne legyen annyira száraz? Használatukat követően húzódik, viszket, kiszárad a bőr.

Sajnos a tusfürdőkben olyan erős, agresszív tisztítószer és habképző anyag van, ami kioldja a bőrből a vízmegkötő anyagokat, valamint a bőrön levő természetes zsiradékot. Ördögi kör az egész. Van belőle kiút, a natúr szappanok választása által. Ezek védik a bőr hidrolipid rétegét, és közben tisztítanak is. Az ilyen minőségi termékekért látogasson el az olivianatural.hu oldalára, ahol jobbnál jobb összetevőjű natúrkozmetikumok közül lehet válogatni.