Economy,

A munkaerő-kölcsönzés legfontosabb előnyei

0
megosztás

A munkaerő-kölcsönzés ismerősen hangozhat mindazok számára, akik munkát keresnek vagy közvetítenek, esetleg alkalmazottakat toboroznak. Ezúttal azoknak szeretnénk segítséget adni, akik ismeretlenek a témában, és szeretnének képbe kerülni a legfontosabb tudnivalókkal, előnyökkel.

Az egyik legnépszerűbb internetes fogalomtár meghatározása szerint a munkaerő-kölcsönzés a legelterjedtebb atipikus foglalkoztatási forma. Ez egy olyan háromoldalú, munkavégzésre irányuló jogviszony, amelyben a munkavállaló egy kölcsönbeadó céggel szerződést köt azért, hogy egy harmadik fél számára, azaz a kölcsönvevő számára végezzen munkát.

A munkaerő-kölcsönzésnek rengeteg előnye van, amik közül lássunk néhányat:

  • A munkaerő-kölcsönzés díja elszámolható költségként, így nem fog bérköltségként jelentkezni.
  • A megbízó gyorsabban jut munkaerőhöz, mintha maga toborozna.
  • A munkavállalók létszáma flexibilisen növelhető vagy csökkenthető az adott időszak igényeit követve.
  • Tökéletes megoldást jelenthet létszámstop vagy idényjellegű munkák esetén.
  • Ki lehet próbálni a munkaerőt, akár még a saját állományba vétel előtt. Ezáltal rizikót és költségeket is spórolhatunk.
  • Ha csak projekt munkákról van szó, nem szükséges fix állományba felvenni és alkalmazni a munkavállalókat, ezáltal adó- és költségoptimalizálás is elérhetővé válik.

A munkaerő-kölcsönzések fizikai jellegű, könnyen betanítható munkák esetén a leggyakoribbak, de szellemi munkát végzők esetén is igénybe lehet venni a siker érdekében.