Home,

Mi az oka annak, hogy a műfű jobb lehet a sportoláshoz?

0
megosztás

Jól hangzik, ha az udvarát saját személyes sportarénaként használja, igaz? De a füves gyep ebből eredő károsodása sokszor arra késztetheti az embert, hogy azonnal abbahagyja minden tevékenységét. Valóban lehet sportolni a kertben anélkül, hogy tönkretenné a pázsitját? A titok a műfű.

Akár egy kis futballpálya, akár egy tollaslabdapálya van a kertjében, a kerti sportpálya megjelenése és használhatósága gyorsan áldozatául esik a nagy gyalogosforgalomnak és a változékony időjárási viszonyoknak. A műfű lehet a megoldás az otthoni sportok szerelmeseinek, ha jó megjelenésű, puha tapintású pázsitot szeretnének. A legjobb bizonyíték erre, hogy számos sportklub és profi csapat váltott már át a természetes füves pályákról a műfüves pályákra.

A műfűnek számos előnye van, amely arra ösztönzi az embereket, hogy ilyen gyártmányt válasszanak az igazi helyett. Ha azt tervezi, hogy nagyobb mennyiségű időt tölt sporttal a hátsó kertjében, akkor valószínűleg ez az előny számít Önnek leginkább:

tartóssága és egységes megjelenése tekintetében a műfű szinte minden alkalommal felülmúlja a természetes füvet, még intenzív használat esetén is.

Továbbá nincs szükség öntözésre, kaszálásra, nyírásra, műtrágyára vagy növényvédő szerekre. A műfüvet nagyon egyszerű gondozni a hagyományos pázsithoz képest is, nemhogy egy füves sportpályához képest. Az időnkénti kis takarítás mellett a karbantartása gyakorlatilag semmilyen erőfeszítést nem igényel, még a játékok között sem.

Jöjjön az eső vagy süssön a nap, a műpázsit nem csak remekül fog kinézni továbbra is, de a felület is stabil és biztonságos marad a sportoláshoz. Míg a természetes pázsit esős napokon gyorsan sáros pályává változik, kevésbé élvezetessé téve a rohangálást, addig a műgyepes sportpályán minden időjárási körülmény között játszhatjuk a kedvenc játékunkat.