Playground,

Mikor jön el egy új hinta vásárlási ideje?

0
megosztás

Bár még előtte a tél időszakát kell átvészelni, érkezni fog utána a tavasz. Gyakran ilyenkor a legtöbbet az udvarunk megjelenésére fektetjük, virágágyásokat, veteményeskerteket ültetünk és vidám új teraszbútorokat vásárolunk.

Könnyű elfelejteni egy sokkal fontosabb dolgot: gondoskodni arról, hogy kerti játszótér eszközei biztonságosak legyenek, és készen álljon a család mindazokra a mókás élményekre, amelyeket a gyerekek ebben az időszakban testvéreikkel és barátaikkal átélhetnek. A Játszótérland számos különféle lehetőséget kínál a karbantartást nem igénylő hinták kapcsán, de honnan tudhatjuk, hogy a régi játékkészlet mikor válik veszélyessé?

Az egyik legkönnyebben észrevehető probléma egy hintán a rozsda. A rozsda akkor keletkezik, amikor a vas és az oxigén víz hozzáadásával reagál. Mivel a rozsda korrodálja a fémet, minden rozsdás fém szerkezetileg nem megbízható. Ha rozsdát lát, akkor valószínűleg a lengőakasztókon és a láncokon fogja észrevenni; ha a hinta fémből van, akkor bárhol lehet. Ha a lánc vagy a régi eszköz szerkezeti alkatrésze eltörik, súlyos sérülést okozhat. A Játszótérland minőségi hinta termékei olyan minőségi anyagokból készülnek, amelyek kiküszöbölik ezeket a problémákat.

Egy másik nyilvánvalóbb jel a műanyag eszközök általános elhasználódása. Bár bizonyos színfakulások nem adnak okot a biztonsági aggodalomra, a nap kiszáríthatja az olcsó műanyagot, amitől az törékennyé válhat és megrepedezhet, ami veszélyezteti az állapotát. Ezért fontos az olyan hinta beszerzése, amely megbízható anyagból van összetéve, hogy a gyerekek magas szintű biztonságban élvezzék a játszást.