Playground,

Egy süllyesztett trambulin betelepítése lejtőn

0
megosztás

Sok vásárló felteszi a kérdést, hogy építhet-e egy süllyesztett trambulint egy lejtőn. Az egyszerű válasz erre a kérdésre az, hogy természetesen. Valójában a legtöbb kertnek van valamilyen lejtője, azonban viszonylag egyszerű a süllyesztett trambulint a lejtőbe telepíteni.

Kicsi vagy meredek lejtő?

 

Ha egy lejtőt meredek lejtőként vagy csupán kis lejtőként határoz meg, akkor a cselekvési terv attól függően változik, hogy épp melyikről van szó.

 

Kis lejtő. Itt csak annyit kell tennie, hogy egy kicsit beljebb kell elvégezni az ásást a magasabb oldalon, és hagyni, hogy a süllyesztett trambulin kerete az alsó végén kilógjon a talajból. Azt is megengedheti, hogy a süllyesztett trambulin egy kicsit kövesse a lejtőt. Nem feltétlenül szükséges, hogy teljesen vízszintes legyen, az 1 vagy 2 fokos lejtő is megfelelő. Mindig megemelheti a talajt és a gyepet az alsó oldalon, hogy a keret ne lógjon ki a talajból, hiszen rengeteg tartalék földje lesz ehhez.

 

Meredek lejtő. Ez viszont egy kicsit több munkát igényel. Amit meg kell tenni, az az, hogy le kell ásni a magas oldalon, hogy a süllyesztett trambulin méreténél néhány lábbal szélesebb sík területet hozzon létre. Ez azért van így, hogy az eszköz ne találkozzon azonnal a peremén lévő lejtővel. Ha a felső oldalon lejjebb hatolunk, ez félhold alakúnak fog kinézni.

 

Összefoglalva tehát azt lehet mondani, hogy a kertek lejtői általában nem jelentenek problémát ebben az esetben, és a Faberland trambulinkészletek a legtöbb lejtővel megbirkóznak, akár kisebb mértékűek, akár nagyobbak.