Business,

Eladó cégek közvetítése

0
megosztás

Gyakran megfoghatatlan és ritka dolognak tűnik a legtöbb ember számára a cégeladás, mégis az eladó cégek értékesítése egy bevett és jól működő ügymenet a céges világban. Egy cég valós értékét nem csupán az adott pillanatban mutatott nyeresége fejezi ki, hanem annak létezik egy potenciális üzleti értéke is, amelyet egy kedvező piaci pozíció, keresett termékösszetétel vagy egy professzionális szervezeti struktúra is képezhet.

A cégeladás gondolata tehát nem feltétlenül egy sikertelenség vagy feleslegessé válás következménye, hanem sok esetben a tulajdonosok egy jobb lehetőség megragadása érdekében döntenek az eladás mellett, hiszen ezzel a tranzakcióval jókora nyereségre tehetnek szert.

Az eladó cégek többféle kategóriába sorolhatóak annak függvényében, hogy milyen okból, milyen állapotban válnak eladóvá, valamint mekkora méretű, illetve milyen formátumú és profilú cégről van szó. A procedúra tehát kissé összetett, ami megnöveli a releváns szakértelem és a gyakorlati tapasztalat igényét.

Annak érdekében, hogy minél nagyobb nyereségű, továbbá minél egyszerűbb folyamat legyen az eladás, érdemes professzionális közvetítő szolgáltatást igénybe venni az eladó cégekre vonatkozóan. A cégeladás ügymenete egyszerre kíván üzleti, jogi és számviteli szakértelmet, továbbá rengeteg adminisztrációval is jár.

A cégeladásra szakosodott szolgáltatások mindezeket teljeskörűen és precízen képesek elvégezni, továbbá figyelembe veszik az aktuálisan eladó cégekre vonatkozó specifikus tulajdonságokat is. Például sokat számít, hogy az adott cégek működőképes állapotban vannak-e vagy már feleslegessé váltak. Fontos szempont az is, hogy hitel- és pályázatképesek-e az eladó cégek, mert ennek fennállása jelentősen növeli a potenciális értékesítési árat.